Veli Pesonen Kansojen onnellisuuden edistämiseen keskittyvä sinänsä vähäpätöinen kirjoituskokoelma

Mikä tässä nyt on päässyt muuttumaan

Monet presidenttiä myöten ovat ääneen tuominneet salaisten asiakirjojen asiattoman luovuttamisen.

Mutta viitsisikö joku muistella vuotta 2003 kun presidentin oma työntekijä luovutti salaiseksi luokiteltuja tietoja erään puolueen puheenjohtajalle. Silloin keskityttiin mussuttamaan siitä kuinka siinä vaiheessa pääministeriksi muuttunut puheenjohtaja kiemurteli asian kanssa vaikka ensisijaista olisi ollut - samoin kuin nyt - ottaa puheeksi salaisen tiedon asiaton levittäminen.

Kenties silloinen presidenttimme oli vain tyytyväinen siihen että hänen kansliansa työntekijä tekee tällaisen riettauden. Mutta olisi siitä silti luullut jonkun lehden nostavan isomman haloon?

Mikä tässä siis on muuttunut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Tuskimpa tuossa on paljoakaan tapahtunut. Varmaan toimittajatkin saattavat osata katsoa nenäänsä pidemmälle. Hyvähän se on että selvitetään kansalaisille asioita. Pressaehdokas Kyllönenkin valitti, että ei tiedä, mihin kaikkeen Suomi on salaa sidottu.

Käyttäjän velipesonen kuva
Veli Pesonen

Mielestäsi siis minkä tahansa tiedon määritteleminen salaiseksi on tarpeetonta tai ainakin lehdistöllä kuuluu olla valta päättää mikä on salaista ja mikä ei?

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Katsotaan nyt onko kärpänen vai härkänen. Haiskahtaa jotenkin presidenttipeliltä ja silloin ei kyseessä ole mitään vakavaa.

Käyttäjän velipesonen kuva
Veli Pesonen Vastaus kommenttiin #3

Eikö rikos ole rikos riippumatta siitä mihin kellon- tai vuodenaikaan se tapahtuu. Sinänsä tietysti presidentinvaalin läheisyys saattaa selittää osaa esillä olleista reaktioista.

Toimituksen poiminnat