Veli Pesonen Kansojen onnellisuuden edistämiseen keskittyvä sinänsä vähäpätöinen kirjoituskokoelma

Sukupuolten lukumäärä

Poliitikot ovat innostuneet esittämään mielipiteitä sukupuolten lukumäärästä ihmisillä. Kauan ehdittiinkin rakentaa konsensusta kolmen sukupuolen olemassaololle mutta nyt rintama näyttäisi pahasti revenneen.

 

Pienten ja pienehköjen kokonaislukujen maailmassa uusin ehdokas on Nolla, eli sukupuolia ei ole laisinkaan. Asia voisi tulla ajankohtaiseksi tilanteessa jossa uudet ihmisyksilöt tuotetaan koneellisesti ja kaikki ovat varmuuden vuoksi steriloituja.

 

Tämä sotii vahvasti seksismin perinteistä oppia vastaan, joka feministisessä muunnoksessaan hyväksyy vain yhden sukupuolen mutta sen sitäkin kiihkeämmin. Nolla on Nolla.

 

Nolla siis merkitsee tilannetta missä kukaan ei lisäänny, yksi tilannetta missä naiseus lisääntyy rajoituksetta, kaksi – tointaako tuota jaksaa mainitakaan – tilannetta missä lisäännytään suvullisesti, ja se perinteinen kolme tilannetta missä lisäännytään suvullisesti mutta osa porukasta ei osaa päättää ollako synnyttävä mies vai siittäjänainen.

 

Jos koko väestön saisi yhtä päättämättömäksi syntyisi mielenkiintoinen tilanne jossa olisi vain yksi sukupuoli mutta elettäisiin edelleen kolmen sukupuolen maailmassa.

 

Todellista pluraliteetin juhlaa edustavat näkemykset joissa sukupuolia on kymmenittäin. Jos meillä on 71 sukupuolta niin en osaa enää laskea kuka lisääntyy, kenen kanssa ja miksi. Kyse tuskin voi kuitenkaan olla sukupuolen ja sukupuoli-identiteetin käsitteiden sekoittamisesta keskenään.

 

Kuinka tässä sitten oikein käy? Luulen että synnyttämisestä tulee ensin luvanvaraista ja sitten siitä luovutaan kokonaan ja ihmiset aletaan tuottaa komponoiduilla geenikokonaisuuksilla koneellisesti. Silloin todennäköisesti sterilointi suoritetaan rutiinitoimenpiteenä vastasynnytetyille. Se on nollan sukupuolen maailma.

 

Mutta entäpä todellisen seksismin perusedellytys, koko olevaisen sukupuolisuus? Feminiinisen ja maskuliinisen tuolle puolen kurkistavasta maailmasta meillä tuskin on aavistustakaan. Olemme siis eräänlaisia seksistejä. Viehtymys elämään on samalla viehtyneisyyttä sukupuolisuuden ilmenemismuotoihin, sukupuolisesti. Vaikka sukupuolet em. katsannossa häviävätkin, en usko että sukupuolisuudelle käy samoin. Pidän jopa todennäköisenä perinteisen, kaksitilaisen, sukupuolisuuden tulemista jälleen muotiin tämän vaihettumisajan päätyttyä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat